Luni, Muma Padurii

Capul in cur, ochii semideschisi, urechile aud doar sforaitul din capul meu. Dimineata de luni cu chinuri si cu vaiete, cu sperante lesinate sub linia de start.

De ce luni este atat de detestat? El care reprezinta inceputul saptamanii, THE BEGINNING, inceputul surprizelor, experientelor, trairilor grele, fara indoiala. El este cel care da tonul, ne impinge de la spate sa ne ridicam din pat, sa ne incepem ziua de munca sub toate formele ei, de la distribuitorul de fructe in piata la CEO – firmei Apple. Luni este nefiresc, este impunere, obligatie, presiune, teama, angoasa, examene, reuniuni. Este acel moment de vid din capul tau pe care trebuie sa- l umpli cu ceva. Este babouska ce vrea sa te scoale din creierul noptii sa te duci la scoala. Luni este haosul supus la lege, regula, ordine. Este acel moment cand petrecerea din ajun ti se pate ca s-a petrecut intr-un alt eon,  pentru ca ofiterul de serviciu, Luni, te cheama sa-ti servesti patria. Iar patria esti tu. Este inceputul in care te servesti pe tine cu sarguinta. Cand ti-se cere sa fii responsabil, productiv, organizat. Luni nu glumeste, din contra maraie la tine de nu te supui. Fratele lui, vineri, este mai permisiv, mai cool, mai chill, mai inclinat catre dezordine, cu parul ravasit si spirit liber. Luni, in schimb face prezenta de dimineata, te taxeaza de nu esti prezent, iti da remuscari, angoase, fiori pe coloana vertebrala.

Dar in ciuda rigurozitatii, luni este cel care are un plan pentru tine, este antrenorul tau. Vrea sa fii eficace inca de la inceput. E cel care a vazut un potential in tine si vrea sa ti-l realizezi. Sunt multi care-I dau de furca, care sunt potrivnici regulilor. Dorm pana tarziu, au mintea goala, plimbareata prin alte zone si universuri, cei care sunt aliatii lui vineri si acolitiilor lui.

Dar luni nu pleaca, nu se da batut, rezista, e acolo, te motiveaza, da din picioare, iti urla in ureche de-ti tiuie, este nerabdator sa faci ceva, sa-i arati ca- ti pasa de tine, ca vrei sa-ti realizezi planurile.


Este obositor, stresant, intransigent uneori, dar fara luni vineri nu ar exista. Zilele saptamanii sunt o exchipa ce ne tin in sah, sub supravegherea lor cu scopul de a ne realiza ceea ce ne-am propus. Chiar daca e opus lui luni ca si caracter ( mai relaxat, mai asezat), vineri este complementar lui luni, te rasplateste pentru eforturile de la inceputul saptamanii.

Si acum ca mi-am lamurit dilema, iar ochii mi s-au mai deschis, ma duc sa beau o cafea cu Luni, dupa ce ne-am tipat unul la altul nemultumirile. Dar tot ma gandesc sa-l desfiintez.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s